Xurmalad is opgericht in 2018, de naam Xurmalad betekend ''lekkernijen'' en je spreekt het uit als ''Goermalad''.
Wij zorgen voor de productie van gedroogd en halfgedroogd fruit, met eigen werkplaatsen voor wassen, schoonmaken, drogen en verpakken.
Onze fabriek is gelegen in het hart van de Grote Kaukasus, in een prachtige noordelijke regio van Azerbeidzjan. De fabriek bezit alle benodigde apparaturen en voldoet aan de hoog gestelde levensmiddelen eisen.
We kunnen met vertrouwen zeggen dat kaki van nature een zeer veerkrachtige en milieuvriendelijke vrucht is. Het is niet vatbaar voor ziekten en plagen, waardoor er geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. De boom zelf heeft geen kunstmest nodig, slechts af en toe een beetje water.
Wij streven ernaar de lokale inwoners duurzaam te ondersteunen door verse dadelpruimen, onze belangrijkste bron, te kopen van hun boomgaarden.
Om de goederen te produceren, wordt de oogst verzameld uit eigen tuinen van de dorpsbewoners van de Grote Kaukasus, waarna ze een strenge kwaliteitscontrole ondergaan. Op deze manier kunnen wij de lekkerste en 100% natuurlijke product aanbieden, op een eerlijke manier!
Azerbeidzjan staat op nummer #3 van de wereld wat betreft de productie van kaki, van zowel verse kaki's als gedroogde dadelpruim varianten voor zowel de binnenlandse verkoop als de export.
Ons doel is om de natuurlijke en de gezonde producten te leveren aan de consumenten op een eerlijke manier!
Waar is gedroogde kaki fruit goed voor
Kaki fruit werd door de oude grieken de Goddelijke vrucht ‘’Dyospyros’’ genoemd. Kaki fruit is lekker van smaak, veelzijdig en voedzaam. Daarnaast is het lekker zoet, smaakvol, rijk aan voedingsstoffen en boordevol antioxidanten.
Kaki bevat onder andere de velen vitaminen en miniralen: A, B, C en E.
Vitamine A zorgt voor een goed functionerend immuunsysteem.
Vitamine B6 bevat kaki hoofdzakelijk maar ook nog andere vitaminen B. Dit is belangrijk voor je weerstand en spijsvertering.
Vitamine C is ook erg belangrijk voor je weerstand maar heeft ook andere voordelen, het is namelijk goed voor je botten, tanden en bloedvaten.
Vitamine E houdt het hart gezond en is goed voor je zenuwen, huid, rode bloedcellen en spieren.
100 gram kaki bevat maar liefst 14,5 gram vezels. Het advies is om zo'n 30 tot 40 gram vezels per dag te eten. Gedroogde kaki kan hier dus een goede bijdrage aan leveren.
Verder bevat naast bovengenoemde vitaminen de kaki fruit ook mineralen:
Koper, ijzer, kalium en de vele antioxidanten.
Antioxidanten helpen om vrije radicale onschadelijk te maken en is daarom ontstekingsremmend.
Tevens is de kaki fruit cholesterolverlagend waardoor tegen verschillende ziekten beschermd.
Door speciale ontwikkelde droogproces behoudt de gedroogde kaki meer vocht vast. Dit zorgt niet alleen voor een heerlijke en aangename smaak maar behoudt ook alle bovengenoemde vitaminen en mineralen.
Onze kaki fruit kenmerkt aan zijn lekkere smaak, volle structuur en de unieke kleur.
Je kunt het eten als een gezonde tussendoortje of bij een kopje thee/koffie.
Wil je meer weten over de recepten of hoe je het kunt combineren, kijk dan naar onze recepten.
Productieproces
Xurmalad is uitgerust met modernste geautomatiseerde technieken. Wij zijn gespecialiseerd in productie van gedroogd en halfgedroogd fruit.
Vruchten die kwaliteitscontroles doorstaan in het productieproces en moderne geautomatiseerde apparatuur stelt hen in staat om alle voedzaame voedingsstoffen van het fruit te behouden. In ons bedrijf waar het productieproces volledig hygiënisch verloopt, wordt het geoogste materiaal bij ons verzameld; daarna gewassen-, geschild-, geinspecteerd-, gedroogd-, en gekoeld, waarna het verpakt wordt.
Als het droogproces af is , worden het in een speciale containers geplaatst en gekoeld in een gekoelde kamer tot dat het verkoopklaar is.
1. Plukken
4. Schillen
7. Invriezen
10. Verkoop
2. Wassen
5. Drogen
8. Verpakking
3. Inspectie
6. Koelen
9. Inpakken